Een aangeboren penisafwijking?

U bent niet alleen!

Gekromde penis syndroom

Meer dan 5% van alle mannen wereldwijd hebben het aangeboren, een penis die krom trekt bij het stijf worden. Deze aandoening staat bekend als IPP (induratio penis plastica) of ziekte van Peyronie.

Ook al zal het voor de meeste mannen niet meteen duidelijk zijn, bijna geen enkele penis is volledig recht, net zoals een neus die een beetje scheef staat, of de borsten van vrouwen die vaak a-symmetrisch zijn.

Toch is de kromming in de penis bij sommige mannen van die aard, dat er bij erectie pijn kan ontstaan, en dat de kromming ook in slappe toestand zichtbaar is. Het kan bij sommige mannen zo erg zijn dat normaal geslachtsverkeer onmogelijk wordt.

Deze mannen kunnen in deze moderne tijden geholpen worden, door chirurgie, en door een revolutionair apparaat dat deze kromming na verloop van enkele maanden kan rechttrekken.

Dergelijke apparaten werden ontwikkeld om de penis te vergroten, en hebben daarbij als gunstig neveneffect dat het kromming in de penis rechttrekt door middel van onderdruk en trekkracht.

Er bestaan inmiddels drie types penis- extenders, waarvan wij de beste gaan belichten.

Penis-extenders

Het is namelijk zo dat je niet elke dag met een irritant apparaat om je penis wil gaan lopen, maar je wil je vrijelijk kunnen bewegen, of het apparaat kunnen gebruiken terwijl je slaapt. Daarbij wil je ook geen blauwe plekken op je penis, of een huidirritatie ontwikkelen door de vaak voorkomende gevoeligheid van de huid wanneer het in contact komt met metaal zoals nikkel.

De Phallosan Forte en de Phallosan Forte Plus+ bieden de meest veilige en relatief goedkope oplossing om dit syndroom voorgoed aan te pakken

Je draagt het apparaat gedurende enkele uren per dag, en dit enkele dagen per week. Door de constante trek-kracht op de penis zullen de zwellichaampjes gecontroleerd scheuren, en het missende materiaal zal op natuurlijke wijze aangroeien.

Swiss Sana, het bedrijf achter de Phallosan Forte heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied en kreeg met participatie van de overheidssteun inzage in belangrijke studies en klinische onderzoeken bij patiënten met het IPP syndroom.

Zo werd hun eerste apparaat ontwikkeld, en werden er daarna aanpassingen gedaan om mannen een optimaal draagcomfort te garanderen en de nevenwerkingen en irritaties tot een minimum te herleiden.

Oorzaak

Hoe ontstaat een kromming in de penis?

Over de feitelijke oorzaak van de kromming in de penis bij volwassenen is weinig bekend. Aangenomen wordt dat een storing in de collageensynthese een belangrijke rol speelt. Bij IPP is er sprake van een overproductie van bindweefsel in de penis, wat resulteert in een verharding van het weefsel en een kromming van de penis.

Het zou een gevolg kunnen zijn van hormonale invloeden tijdens de ontwikkeling waardoor de drie holle lichamen in de penis asymmetrisch groeien tijdens de ontwikkeling tot jong volwassene. Soms is de oorzaak ook te linken aan een verkorte urethra, deze aandoeningen kunnen
bij volwassen mannen niet meer hersteld worden .

Behandeling

Een instrument als de Phallosan Forte biedt hiervoor de enige alternatieve oplossing naast een dure medische ingreep.

Chirurgie wordt meestal alleen in aanmerking genomen als de patiënt lijdt aan pijn of grote beperkingen ondervindt tijdens geslachtsgemeenschap.

Een correctie van de peniskromming om puur esthetische redenen wordt normaal gesproken niet aanbevolen, omdat in sommige gevallen het risico dat de delicate structuren van de penis kunnen worden geschaad en de specifieke functies kunnen worden beperkt, te hoog is.

De specifieke methode van cosmetische chirurgie resulteert bovendien vaak in een kortere penis die vaak ook esthetisch minder lijkt dan voorheen.

Penis extenders doen met behulp van trekkracht hun werk op een veel natuurlijkere manier, en kunnen elke kromming rechttrekken, of op zijn minst verminderen. De richting van de kromming van de penis speelt daarbij geen rol. Bovendien wordt de penis niet korter, maar juist langer, omdat de trekkracht begint vanaf de top van de penis.

Induratio Penis Plastica (IPP)

Een aangeboren gekromde penis kan zich langzaam of snel ontwikkelen . Eens de kromming te uitgesproken wordt en er pijn tijdens de erectie voorkomt zal men spreken van het Induratio penis plastica (IPP) syndroom.

Pijn tijdens een erectie is vaak ook een van de eerste tekenen dat een man lijdt aan IPP.

Studies tonen aan dat 3 à 7 procent van de mannen het IPP syndroom kunnen hebben, waarbij de groep diabetici vaker wordt getroffen.

Bij de meeste mannen is er sprake van een opwaartse kromming, maar bij sommige mannen is er een als zandloper gevormde vernauwing te zien.

De kromming in de penis kan zo ernstig zijn, dat het geslachtsgemeenschap zeer pijnlijk of zelfs onmogelijk maakt. Het beïnvloedt dan ook de kwaliteit van het leven van de man op persoonlijk en seksueel vlak en kan het zelfvertrouwen bij het zoeken van een partner ernstig verminderen.
 

Behandeling

De klassieke medische wetenschap heeft hierop geen antwoord en kan met behulp van medicatie de verdere ontwikkeling van de kromming niet tegengaan. Medicijnen worden enkel aangewend om de symptomen en ongemakken van de ziekte van Peyronie te verminderen.

Ook injecties of schokgolf-therapie bieden slechts een klein soelaas en kunnen de kromming in de penis niet rechttrekken.

Bij ernstige gevallen van IPP is een operatie de laatste mogelijkheid om een patiënt weer een bevredigend seksleven te geven, maar ook een chirurgische ingreep is niet voldoende om de kromming volledig recht te trekken.

De mechanische oplossing met een penis-exttender zoals de Phallosan Forte geeft deze mannen opnieuw hoop. Degelijk uitgevoerd klinisch onderzoek heeft aangetoond dat bij de testgroep 640 mannen met succes verlost werden van de kromming in de penis. Phallosan Forte is daarom erkend als medisch geschikt apparaat om de ziekte van Peyronie of IPP te genezen.

Website: http://www.phallosan.com